Sunday, April 11, 2010

Entry Jiwa Yang Miang

Aku tahu aku tengah emo, tapi something terjadi bikin aku sengih-sengih gagahkan diri buat entry baru. So enjoy yek?

Bermula topik hari ini let me cherita how I was back at school. My hair was frizzy and bad hair day was everyday. I had 1 missing front tooth which made me look funny and dorky. I always avoid wearing glasses until Form 6, then my degree got worse. Seriously sikit lagi macam Ugly Betty.

I was a chirpy one, somehow many found me annoying. I fear not making bold statements thus creating unwanted enemies. But I don't care. Most boys stayed away from me, and I had very few girlfriends. Not so fun teen days, being a school prefect doesn't help either. So I assume there are no admirers.

1

Terkayang-kayang (yer...merayau-rayau, betul kah?) dalam facebook hari ini aku jumpa seorang insan/mamat yang pernah jadi schoolmate/classmate/playmate-err. Terjadi la insiden 'add as friend' and then terus chat sekejap. Last kitorang jumpa masa Form 5 dulu, itupun tak sama kelas he being the superior brain performance and me the one notch lower. Mamat ni dulu pendiam, diam sangat kadang-kadang answer dia cuma angguk dan geleng sahaja. Jarang sangat nak tengok dia hoo-haa, kecuali kalau dia salah makan. Hehe... And this guy is VERY smart, dalam top 7 achiever di sekolah la jugak. So when we found each other dalam FB terjadi la chat berikut, swear to GOD Mr Vai shouldn't know. *ada ubahsuai ye...so lebih kurang jak


L: i sik recognize u lah, u look different now, mengancam...

Me: oh u flaterer, I am flat on the floor dah. bet u learned and now a gentleman

L: well, tapi sik la kasanova, I was your silent admirer back at school u know?

Me: apa sejak 2 menjak I tukar gambar profile everybody seem to be my 'secret admirer' dah... I thought back then u boys hate me.

L: well, not me, I like u.


2


This other guy cuma pernah Form 1 saja before switching school. Smart too as he started Form 1 with Petronas full scholarship. He hated my hair, hated my guts and last night confessed that he too, was my secret admirer.

G: aku sik suka bila kau sik senyum mun kenak anok, but actually I hated you because I was not at your level. u were so confident, I was scared of u.

Me: well I never knew.


KONKLUSINYA


These guys are now successful in their career, yang sorang makin hensem, mata sepet, selebih chat content adalah sama, regretting their choice of being only silent admirer. They could have stood a chance of 'having' me, now they see morphed from an ugly duckling to a pretty swan(yer...sempat puji dirik) if they acted sooner. Both said sayangnya you dah tak available. Well, hakikatnya begitu, selalunya yang hodoh, tembam, sepet, hitam,bangang, nerd, dorky, pendiam masa zaman sekolah dulu might likely be the successful, hansome, rich, witty, charming, pretty, hot, gojes and fabulous. You never know. Pengajarannya, kalau AWAK berkenan dengan seseorang, luahkan biar dia tahu. Kalau dah terlambat nanti gigit jari sampai kudung, apa retinya? And for those yang masih hodoh-tembam-sepet-hitam-bangang-nerd-dorky-pendiam, don't despair, masih ada masa untuk awak untuk BLOOM sampai mana tahu jadi...

OMG macam Orlandoo Bloom ke,


WEWIIT macam Liv Tyler ke.


We never know...

Tapi dah borak-borak dengan Ashley, I have to agree. Kadang-kadang rekindled relationship tok boleh menggugat rasa jiwa dan raga, tapi jangan sampai salah langkah. What you have now is the one you need to appreciate more than the past. Walau sehensem mana pun jejaka dalam FB kamu itu, walau dia jadi engineer gaji ribu-riban, walau secantik mana pun kawan lama awak itu dalam FB because we girls sure know how to manipulate camera angles to accentuate our assets if wished. Camwhoring is what we do best so watch out. What you see isn't necessarily what you'll get.

Kalau ada pasangan 'sekarang' yang menghargai, menyayangi, setia dan sanggup berkorban jaga kamu berhingus tak bangun katil seminggu, cuci seluar dalam kamu sebab kamu tak larat, tak malu beli pad or tampon untuk kamu masa emergency, yang tahu kamu selalu kentut pagi atau malam, tahu kamu alergik udang so dia makan/kutip udang dalam mee kamu dan beri daging ayam dalam mee dia pulak for you, itulah orang yang layak mendapat perhatian dan kesetiaan kamu. So know your priority. Jangan tergugat dengan apa yang terpampang dalam FB dan kenangan lampau.


I love you guys, but I'm just not available. Aku sengih-sengih lagi. Jom tukar gambar profile.




13 comments:

☯❤Embun Malam❤☯ said...

sengih2 jk mek baca... eeee... rindu zmn skool ehhh... mek masa skool boh padah... besar bagai n xda peminat... bila da dewasa ikit tok mek dah ada peminat n pandei pasang2 gerek... huhuuu... sengih2 gk lok... aaa rindu mok bgerek ehhh...

AmirFX said...

Kmk dolok berat 100 kg nektok dah masuk 80kg... Yehaaaaa... Bangga ehhsss... haha.. Aih.. Sekda kaitan alu jak....

mr_abs said...

yerdeh. rami admirer. wewit :D

Faizal n Fashitah said...

Mena kata kitak ya. Mek dolok marek pun jenis nok hodoh-tembam-sepet-hitam-bangang-nerd-dorky-pendiam.. tapi lekak abis skolah segala.. alu sikda gik dah hodoh-tembam-sepet-hitam-bangang-nerd-dorky-pendiam.. alu hemsem aihh! yerRRr ehek. Anyway, kamek pun sik ebelebel gik. Dah kepunyaan wifey terchenta ehek XD

Khairul Antasha said...

hehehe..sengih2 jak mek maca entry ktk tok.. kmk pun dah sik ebelebel gik..yerrr...nya juak..hahaha

joynstar said...

Embun KusKus
yalah oh...rindok ati, pi mun dah berpunya jangan ngegeh mok main2 hati, bahaya!

AmirFX
ada kena ya, pencapaian hidup ya, looking better, feels better, ada aura.

mr_Abs
yerdeh...ada orang baru eh...

Bang Odio
yakan??? masa kita agik berkerak sikda yang mauk, mr & mrs kita nektok jak yang mauk. Dah digroom nya kita alu jadi voila camtuk alu la rami maok juak.

KhaiAnt
sengeh2 la sia, nang terusik nak? nang pernah jadi ngan takurang nak? nak...

Beautiful Stranger said...

benar yah...we're different now! for those yg ejek2 kita dlok.now..see..beautiful swan! dlok main parit, ney ndak berdakik, itam dan meher..

kinek..tidak lagi!! hahahaha it's reflect myself dear..thank you very much!

dukunlintah plk said...

i like this post!! :)

Felicia F. Ramzi said...

omg..leput tetak bergoleng maca post tok you! especially the part 'omg orlando bloom kah' hahahahah damn!

u're right lah ho.. i wasn't hot myself masa skool, dah la spek kedak gaban, itam kedak 10 budak itam, nerdy membaca buku pey julin..aleh dah besar alu hot. ahahha yarabi ya baruk ngangkat dirik terus. pi sik juak kelak dlm bergerek..eran nyawa.. mungkin belum cukup hot kah nek tok atau dah jadi suam suam kuku kotan dah berusia? maigod..

yes, i wish to get a life partner who would do anything for me.. from the smallest detail about me sampai lah the biggest one..that, i would pay attention to. thanks you for this great post..loving it!

Uncle Lee said...

Hello Joynstar, I enjoyed reading your this posting. Very interesting.
You no longer wear prescription glasses?
You sure had an interesting friendship there and he like Orlando Bloom too, wow!
You have fun and keep well, best regards, Lee.

joynstar said...

Beautiful Stranger
ahaks! dolok itit serati nak? bertekang main lumpur ney ndak keriak jak rupa. hehe...

Dukun
I loike you too! U nang hensem.

Amoi
Here comes the gojes creature. Ha...ada tek don't despair, OMG! Pendek dan panjang kata, tunggu lah, masa untuk kita akan tiba, cuma sik tauk bila.

Hi Uncle Lee
Thank you and I'm glad you like it. I try to write the language we can all understand. Glasses? I still wear them, only more stylish ones. Occasionally I use contacts, but only if I have time. Relationship is interesting, but he's no Orlando Bloom, more like Mr.Villain. Thanks Uncle Lee, I love your blog.

cyrildason said...

Been stalking your blog for almost 2 weeks now, and I enjoy what I read.

Keep it up :-)

p/s: Zaman sekolah lain.. zaman bujang lain.. hehe, but I get ur point. Good one :-D

-cyrildason.com

joynstar said...

hi cyril...
thanks, keep reading, will try to always make you feel things.

lain orang lain pendapat, just sharing though. ;)