Saturday, August 14, 2010

My Baby Now A DIVA

Hehe sama la dengan tajuknya, update pasal si kecik, baby Joy dah pandai mengomel sikit2. So pandai la dia mengarah-ngarah kita, macam diva.

Dia dah pandai pilih konsep pakaian woi, takla spesifik which one but she can decide to wear pants or dresses. Ada selera kau.

Masa main LEGO dia mesti suruh anybody 'shidan' dengan dia sambil tangan kecil dia tepuk2 lantai sebelah dia, suruh teman main cucuk2, buat kereta tinggi2, senapang beng-beng. Lepas tu kalau dah fedup dia buang merata je toys dia. Tapi kalau suruh susun pun dia buat jugak, a good thing she practices play and keep.

Kalau kena tegur pula dia buat drama, kalau tak nangis dia marah kita balik.

Masa makan, tak payah suap2, dia makan sendirik macam hebat dowh. Biar bersepah biar sememeh dia nak makan sendiri jugak.

Pendek kata baby Joy dah tau apa dia nak, apa dia nak kita buat, have her own opinion lah katakan... Right now demanding sungguh, sampai tarik2 baju, seluar, apron suruh buat suruhan dia on the dot. Penat layan anak, aku larat nak baca je blog kawan2. No comment. So have fun you all, enjoy your weekend. Tata.

13 comments:

Beautiful Stranger said...

dapat uplaod pit diva ktk sik? hehee

峻胡邦慧v帆 said...

上班好累哦,看看部落格轉換心情~~~先謝謝啦!!............................................................

Krisno said...

Upload lah gambar baby hehe..

Faizal n Fashitah said...

Ehek..yalah mek tok sikpat mejin once baby mek dah pandei menDIVA kedak ya juak lak ekeke..

fLo said...

wahhh..cute da jak...dh pnde demand..=p

dukunlintahplk said...

ya share gambar :D

雁卉 said...

IS VERY GOOD..............................

怡靜怡靜怡靜怡雯 said...

喜歡看大家的文章,祝你順心~^^ ..................................................................

Felicia F. Ramzi said...

mesti kedak mak nya nak? heheehhee

千TatianaCallan惠 said...

人生匆匆-把握當下,支持鼓勵~事事如意~..................................................

黃英吳思潔吳思潔邦 said...

一個人的價值,應該看他貢獻了什麼,而不是他取得了什麼......................................... ........................

mr_abs said...

eyy..aktif na jak baby ya ehh. cerdit ajakla nya

Uncle Lee said...

Hi Joynstar, wow! You got a great kid there. Maybe time to give her a sister or brother? Still Tiger year, very good.
Have fun and keep well, best regards, Lee.