Saturday, February 6, 2010

KAHWIN DAN KENDURI-an

OK. another 2cent here...mengenangkan aritok ada orang kawen.



Orang kawen aku nang malas mok datang unless aku rasa orang ya close to my heart[ eh Ahmoi mek rasa mek akan datang mun dijemput]. Ada beberapa keadaan yang akan molah aku malas datang atau mauk datang.



1. ORANG YANG JEMPUT AKU SEBAB SIK NYAMAN MUN SIK JEMPUT


~kes tok selalunya orang ya kenal mak kau, bapak kau, mentua kau dan sapa-sapa di rumah yang dijemput. aok la nyeruk tapi mun kawen di hotel ya berpada la owh... ko rasa nyaman ka mun aku sikmok datang sebab ada komitmen lain mok di attend? save your budget by being selective, invite orang yang berkenaan sahaja, orang kawen tok kelak mun aku datang ka sik memang nya sik kenal aku pun, anak kawan mama-in-lo aku. bagi aku wedding should be intimate, lagi sweet, with people you know and dear to your heart. tok sik, orang nok dikelaie hujung tahun lepas pun diinvite pakey nyakit hati ngeso GABANnya wedding anak ya tek.



2. INVITE SEBAB ADA POTENSI ANG PAU BESAR


~aok kami semua kerja, dalam 10 semeja tok ada la 2-3 orang gaji ribau-riban. but that doesn't mean we'll always fork hundreds for gifts. kinek tok, esp kawen hotel, mun sik diberik packet nang jelingan manja ya ada mengenak. aku bukan sik berik, tapi practice kinek tok nama kita ditulis sia rah depan peket, so if you give RM50 nang sengkek la kau. amik jak la iboh nulis segala... don't worry, lak my anniversary party i would make it clear in the cards 'NO GIFTS NECESSARY'. kitakurang dijemput untuk merayakan bukan makan buffet bayar ikut kepala. mun mok berik gifts, thank you. but if you don't have the budget for that, it's still OK just come and celebrate.



3. SHOPPING BAJU PARTY, MAKE-UP, SET RAMBUT...

~i love shopping, tapi semata-mata untuk party orang yang aku sik kenal, well, wasting.


4. RUSHING PULANG KERJA

~well aku sometimes have to work on Saturday, so...malasnya! rushing pulang rumah, siap ngemas, siap laki [apakah disiapku], siap anak, ujung-ujung aku berkemban jak turun dinner ngembak sik sempat ngesep.


5. MAJLIS KAWEN IALAH SESI PORET-MEMORET

~time tok la makcik Aku Sik Kenal Mak Sapa akan mula skuad melodi, segmen terjah, 999, edisi siasat, kisah bulak, misteri nusantara, majalah 3,4,5, national geographic, nona, bersamamu dan banyak lagi. no explaination needed here. aku rasa orang bujang dara nang sik suka ditanyak ko bila gik, sapa gerek kau dah kinek? mun dah kawen; ko bila mok beranak? dah beranak ; ko bila mok tambah anak? aku rasa mun aku tanyak sidak masa kenduri arwah; Ko Bila Mok Mati Juak? nang mintak sumpah jadi iguana la aku.

TAPI AKU AKAN DATANG mun...

* terpaksala mun sedara aku mpun
* aku rasa orang ya spesel, spesel edition,
* aku ada masa terluang dan aku mauk datang
~pendek kata aku akan datang *IF I FEEL LIKE IT


mah na nyawaku mok pegi dinner malam tok, apa la alasan aku sik pegi? RSVP pun sik dilayan, gine gayo?

and mun ada idea, apa ka alasan yang boleh digunapakai untuk sik datang. pikir lok...mok ngeTAG sik. ah!!!malas ku.

13 comments:

fLoRanCe said...

pdh jak ktk x sehat..hee~~~ senang dpt escape pg dinner ya...;p

Hajib said...

susah juak nak molah keputusan dan berik alasan oow.. pegi jak laa.. makan bah... pasal gift ya tek... brk jak seikhlas ati... janji ada. bukan orang kenal gilak tek nak... huhuhu

joynstar said...

huhu sikmok pegi! sikmok!!!!

flo
mek pantang alasan sik sehat ya, asa nyumpah dikmpun jak.

hajib
masalah nya...sikmok pegi. laki pun sikmok pegi. giney gayo

Faizal n Fashitah said...

Ermm..padah jak sikpat pegi, ada urusan lain yang lebeh penting gik n sikpat nak di skip. Mek salu merik alasan camya la koh hehe.

joynstar said...

yalah ho? madah jak gago huhu
sak jak gago muley laki. wakkaka

Felicia F. Ramzi said...

Not my thing pergi pengilan. Unless really really perlu. Like kawen geng, or close family relatives, otherwise, count me out.

*aih, alu sengih2 nangga nama di tulis sitok..harus datang aie.. bila kah, kelak la rondeng ..tahun tok, tahun depan.. orang kac mesti datang wedding orang kac.. yahhhh.. alu lah.. eheh..

joynstar said...

wakkakkaka, maka tek sakit mauk juak ngabas belog owh, tang tido jak sia. OK la mun ada kesempatan datang, jangan jak time ya cun2 laki offshore, matila aku ngegon anak pengilan pia.

Asma Cullen said...

hmmm... kmk nang mls nk pegi... mun d seruk pun tauk ada muka mek OUT OF SIGHT... beside, mek xsuka aru biru org pot pet bcita kerek kanan xpandang2 atas d bah gk... huhuuu... dr mek gie pengilan org x d kenal mek, gus mek melompat pokok ke pokok ekot abg mek si Edward ya... :D larikkk...

mizara said...

sik mek rajin nak pegi pengilan ..malas sa nyawa ..slalu alasan sakit perut ..tapi urg tua mesti madah .."jgn camya kelak kitak urg pun turn sikda urg nak pengilan juak.."..gasak jak sia ..

joynstar said...

Cullen Sister
aok, jangan sampey ke VULTURY ha...mek more of underworld mpun vampy.

mizara
jangan madah sakit...so what if sikmok datang, bukan kenal pon, and our own friend sure we attend, so will they.

dian said...

huhu

Merissa K. said...

bena bena! hahahah. skrg tok leceh lalu. mok celebrate wedding org jak udah susah, protocol byk bah.

hahah.

joynstar said...

ha...kan?

pendek kata, sikboh attend!