Wednesday, November 18, 2009

ApA aKu rAsA


takorang nanga sik cerita cinta balqis tv3 jam 6.30 monday till thursday? yup... aku nanga cita ya sebab I'm always and forever stuck in my office. hari2 nunggu belon dan2 lagik chanel tv ada 1, 2, 3 ajak.


back to the story,
cinta balqis tok pasal dua ekok kapel angol (balqis & ezany) bercinta dalam ladang kelapa sawit milik BAPAK ezany. ikut gilak nafsu mauk *tutt-tutt* sidak duak alu sik pikir panjang alu kawin lari. nama pun kawin sikda restu orang tua, don't expect them to kompang your return. so dihalo la kapel tek, and masa dak duak ya membawa diri alu la CRV sidak ya eksiden melantak lori.


[part tok aku ramal jak, drama melayu tok senang dipredict]

ezany lupa ingatan, mak bapak nya mbak nya pindah KL jauh dari balqis. keluarga balqis diberitahu bahawa ezany dah mati, sak bini nya sik ncarik. at the same time balqis dah terpregnant sorang2. suatu hari nanti ezany akan pulang ke ladang dan temu nya, kedak sik kenal jak sebab sik ingat.


[part tok pula aku taikpau takurang]

kak ya masa merayo dalam ladang bapak nya ezany kena timpak buah sawit sebesar alam alu pingsan. bangun nya alu flash back, carik nya bini nya kak ya fight for our love and so on and so forth. menchik ku crita drama melayu tok, kitak orang pecayak la sikkan lari jaoh taikpau aku.


pokok pangkal cerita aku sikda keja mok molah ya ku ngerepak crita orang dalam tv. tapi aku nang sak ati la masa nanga dak duak eksiden ya, adaka aku madah padan muka? lol
lak ada masa aku trolling crita lain gik k? tah~ta....


5 comments:

khairul onggon said...

kmk nangga cita drama cina jak koh.. crita cintaku dipotong duak ada kmk nengok.. ngan crita nur kesian.. eheheheh...

joynstar said...

hahha...nang ada...

menchik ku crita tok, ketulahan yalah jadi cemya...

tapi nanga ku juak. lol

Faizal n Fashitah said...

Mek suka nangga crita tamil. Bukannya pa, salu mun hero eksiden,.. waima kenak lantak treler ka terjun lam gaung ka.. tauk sik mati bah. Biasa la,..hero tamil tek nak ehek..

KHaiSHa aL-FaTeH said...

bok marek nangga cita tok.. stail cita melayu sik nya berubah..nang mcm ya ajak.. hehe

joynstar said...

F&F
kak ya mun lantak dinding, biar dinding roboh, hero agik jak bejalan dengan machonya

Khaisha
agik juak kita nanga nak...lol